Monday, December 29, 2008


SLAYT GEÇİŞİ
SLAYT GÖSTERİSİ/SLAYT GEÇİŞİ
Bu menü slaytlar arası geçişde kullanılacak olan efektleri seçmemizi sağlar.Bu geçişin hızlı,yavaş,orta hızda olmasını ayarlayabiliriz.Geçişler sırasında ses veya müzik ekleyebiliriz.Geçişin fare ile tıklamaylamı yoksa otomatik olarak geçmesini mi istiyorsak ikisinden birini seçeriz eğer otomatik olarak seçersek bunun kaç saniyede bir olacağınıda ayarlayabiliriz.Bu yaptığımız seçeneklerin tüm slaytlarda geçerli olmasını istiyorsak tüm slaytlara uygula seçeneğini tıklarız.
ÖZEL ANİMAYON
SLAYT GÖSTERİSİ/ÖZEL ANİMASYON
Özel animasyon slayt üzerindeki animasyon efektleri ile ilgili olarak animasyon efektinin türü, animasyonların birbirlerine göre sırası gibi önemli bilgilerin yanı sıra animasyon eklenmiş öğeye ait başlığın bir bölümünü tek bakışta görmemizi sağlar.Tıklatmayla başlatma seçneğini seçtiğimizde animasyon olayı farenin ilgili slayt üzerinde tıklatılmasıyla başlar. Öncekiyle başlat seçeneğine tıkladığımızda animasyon dizisi, listede bulunan önceki öğeyle aynı anda başlar.Öncekinden sonra başlat seçeneğine tıkladığımızda animasyon dizisi listede bulunan önceki öğenin yürütülmesi bittikten hemen sonra başlar. Efekt seçeneklerinden ise animasyona ses ekleyebiliriz veya animasyondan sonra hangi efekti getireceksek onu seçebiliriz.zamanladan ise animasyona başlamanın önceki slayttan sonra mı tıklatılınca mı veya önceki slaytla birliktemi başlamasını seçebiliriz veya animasyonun zamanını,kaç kere tekrar edeceğinide seçebiliriz.

GÖSTERİ AYARLA
SLAYT GÖSTERİSİ/GÖSTERİ AYARLA
Bu menünün bir çok işlevi vardır.İlki gösteri türü yazan seçenekte sunuyu sunan kişinin nasıl sunacağına dair seçenkler var.Eğer konuşmacı sunacaksa tam ekran seçeneğini seçeriz eğer kişi sunuyu kontrol edecerek sunacaksa pencere şeklinde seçeneği tıklarız.Slaytları göster seçeneği ise slaytların kaç tanesini sunmak istiyorsak ilk ve son değerlerini girerek sunarız.Tümünü sunacaksan tümünü tıklarız.Seçenekleri göster seçeneğinden ise sunumuzun esc tuşuna basılana kadar devam etmesini istiyorsak esc karekterine kadar sürekli döngü seçeneği seçilir.Slaytları
el ile ilerletmek istiyorsak el ile ilerlet seçneğine tıklarız eğer bilgisayarın başında duracak kimse yoksa ve biz sunumların otomatik olarak belirili bir zaman çerçevesinde ilerlemesini istiyorsak varsa,zamanlamayı kullan seçeneğini tıklarız.Slaytımızın çözünürlüğünüde kendimiz ayarlayabiliriz bunu slayt gösterisi çözünürlüğünden ayarlayabiliriz.

SLAYT NUMARASI
EKLE /SLAYT NUMARASI
Bu menü slaytlara numara eklememizi,tarih saat eklememizi,üstte veya altta kullanıcıya dipnot şeklinde bi şey okutacaksak onları eklememizi sağlar.Eğer bunların tüm slaytlarda geçerli olmasını istersek tüm slaytlara uygula seçeneğini tıklarız.

SLAYT SIRALAYICISI
GÖRÜNÜM/SLAYT SIRALAYICISI
Bu menü bize kaç sayfa slayt yaptıysak onların genel bir görünüm şeklini verir.Her sayfayı küçük bir şekilde yan yana bize gösterir.

CD İÇİN PAKETLE
DOSYA/CD İÇİN PAKETLE
CD için Paketle özelliği, bir veya daha çok sunuyu, destek dosyaları ile birlikte bir CD'ye kopyalamamıza olanak verir. Microsoft Office PowerPoint Viewer CD'ye eklenir ve PowerPoint yüklü olmasa bile, paketlenen sunuları başka bir bilgisayarda çalıştırır.

SIRALA MENÜSÜ
VERİ/SIRALA
Hücreleri seçip veri/sırala menüsüne girdiğimizde karşımıza bi sorgu ekranı gelir artan yada azalan diye biz sayıları hangi sıraya göre dizmek istersek ikisinden birini seçeriz.Örneğin;girdiğimiz sayılar1,2,3,4 gibi sayılar olsun seçip sırala deyip azalan dersek 4,3,2,1 sırasına göre sıralar.

OTOMATİL FİLTRE UYGULA MENÜSÜ
VERİ/FİTRE UYGULA/OTOMATİK FİLTRE UYGULA
Veri Görünümü oluşturduğumuzda, görünümün yalnızca belirttiğiniz ölçütleri karşılayan verileri görüntülemesi için filtre uygulayabiliriz. Örneğin, yüzlerce veya binlerce kayıt içeren bir veri kaynağına sahip olabiliriz. Bununla birlikte, bu kayıtların yalnızca bir alt kümesini görüntülemek istiyorsak veri görünümünüze kayıtların yalnızca o alt kümesinin eklenmesi için bir filtre oluşturabiliriz.


DOLDUR MENÜSÜ

DÜZEN/DOLDUR

Bu menü hücreye girdiğimiz bilginin aynısını alt, sağ, sol ,üst hücrelere kopyalam için kullanılır.Eğer hücrenin içindeki bilgi tarih saat gibi değişken bilgiyse bunun içinse doldur seriler seçeneğinden adım değerine istediğimiz sayıyı girerek o değer kadar artışını sağlarız örneğin:hücredeki değer 1 ve biz adım değerine 1 girdik o zmn sürüklersek hücrelerde 1 er artış olarak 2,3,4 olur


ÖZEL GÖRÜNÜMLER
GÖRÜNÜM/ÖZEL GÖRÜNÜMLER
Özel görününümü kullanarak çalışma sayfasının belirli görüntü ayarlarını (sütun genişliği, satır yüksekliği, gizli satırlar ve sütunlar, hücre seçimleri, filtre ayarları ve pencere ayarları gibi) ve yazdırma ayarlarını (sayfa ayarları, kenar boşlukları, üstbilgiler, altbilgiler ve kağıt ayarları gibi) kaydedebilir ve gerektiğinde bu ayarları söz konusu çalışma sayfasına hızla uygulayabilirsiniz. Ayrıca, özel görünüme belirli bir yazdırma alanıda ekleyebilirsiniz.

ÖZEL YAPIŞTIR
Düzen / Özel Yapıştır
Bu kopyalama işlemi ile kopyalanan alandaki
hücre biçimleri, Yazıtipi ve rengi, hücre notları gibi nitelikler kopyalanmış olur. Bu niteliklerden tamamını
kopyalamak istemeyebilirsiniz bunun için özel yapıştır komutunu kullanmalısınız.